Частота процесорів Intel Meteor Lake перевищить 5 ГГц

Наприкінці року Intel представить процесори сімейства Meteor Lake з багаточиповою компоновкою. На честь запуску нової архітектури планується великий захід під назвою «Intel On». Згідно з попередніми даними, починаючи з цієї архітектури, Intel перейде на нові позначення процесорів Core Ultra. Нове покоління стартує у мобільному сегменті та пізніше з'явиться у десктопному сегменті.

Відповідно до нових інсайдів всі процесори Intel Core Ultra 1-го покоління матимуть тактову частоту 5 ГГц і вище. Процесори Core Ultra 7 (раніше Core i7) досягатимуть 5 ГГц для однопотокового навантаження, а Core Ultra 9 (раніше Core i9) працюватимуть при 5 ГГц у багатопотоковому режимі.

Також відомо, що у максимальній конфігурації Meteor Lake отримають 6 P-Core та 8 E-Core. Продуктивні ядра P-Cores використовуватимуть базову архітектуру Redwood Cove, а енергоефективні ядра E-Cores — архітектуру Crestmont. Процесори будуть вироблятися за технологією Intel 4, блок графіки iGPU буде вироблятися на конвеєрі TSMC за технологією 5 нм. Meteor Lake підтримуватимуть пам'ять LPDDR5X-7467 та DDR5-5200.

Наразі Intel випускає мобільний процесор Core i9-13900H з аналогічною конфігурацією ядер 6+8 при частотах до 5,4 ГГц. Це стало можливим завдяки оптимізованій версії архітектури Alder Lake 2-го покоління та техпроцесу Intel 7. Тобто по частотах нове покоління не принесе явного прогресу. Але поява перших продуктів на абсолютно новому техпроцесі Intel 4 говорить про хороший потенціал для оптимізації та подальшого підвищення частот. Основний приріст продуктивності очікується за рахунок нової архітектури. Також майбутні процесори отримають потужну графіку на новій архітектурі Intel Xe-LPG із частотою від 2 до 2,4 ГГц.

Перші продуктивні ноутбуки на базі Intel Meteor Lake мають бути представлені наприкінці року.

Джерело:
Wccftech.com

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 06.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: