Офіційно: Intel представить процесори Meteor Lake у вересні

У вересні відбудеться конференція Intel Innovation 2023, на якій процесорний гігант анонсує низку нових продуктів. До них входить лінійка процесорів Core Ultra (Meteor Lake), що чипмейкер підтвердив на своєму офіційному сайті. Разом з цим Intel обіцяє розкрити свої плани щодо розвитку асортименту продуктів, у тому числі для сфери штучного інтелекту. Конференція Innovation 2023 пройде з 19 по 20 вересня у Сан-Хосе.

Meteor Lake

Нагадуємо, головною особливістю процесорів Intel Meteor Lake є багаточипове компонування. В них компанія об'єднала окремі кристали з x86-ядрами, графічним блоком, модулями SoC та I/O. Мікросхема з x86-ядрами, згідно з наявною інформацією, виготовляється за технологією Intel 4, тоді як для випуску решти чиплетів використовуються інші техпроцеси, у тому числі TSMC. Зразки цих процесорів Intel демонструвала ще 2021 року.

Intel

Ще однією новинкою, яку чипмпейкер має представити на Intel Innovation 2023, є настільні процесори Core 14-го покоління, відомі під кодовим ім'ям Raptor Lake-S Refresh. Ці CPU мають конструктивне виконання LGA1700 та працюватимуть у материнських платах із наборами логіки 600-/700-ї серії.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 07.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: