Ентузіаст оснастив Steam Deck подвоєним обсягом оперативної пам'яті

Модифікацію та апгрейд портативної ігрової системи Steam Deck важко назвати чимось незвичайним. У більшості випадків власники вдаються до заміни твердотілого накопичувача та маніпуляторів, проте деякі йдуть ще далі й, наприклад, намагаються усіляко покращити систему охолодження. Втім, справді цікавими можна назвати експерименти з апаратним забезпеченням консолі.

Steam Deck

Один із власників Steam Deck зважився на апгрейд ОЗП, а саме збільшити місткість оперативної пам'яті з 16 до 32 Гбайт. Для цього розпаяні на платі пристрої мікросхеми LPDDR5 довелося замінити на чипи більшого обсягу. В результаті вдалося створити першу у світі Steam Deck із 32 гігабайтами ОЗП. Зрозуміло, повторити цей експеримент пересічному власнику навряд чи вдасться, але у майстрів з ремонту електроніки він не викличе складнощів.

Steam DeckSteam Deck

Нагадаємо, офіційний реліз Steam Deck відбувся у лютому 2022 року. В основі пристрою лежить однокристальна система AMD Van Gogh із чотирма x86-ядрами Zen 2 та графічним блоком RDNA 2-го покоління на 8 Compute Units. Його оснащення включає 7-дюймовий екран з роздільною здатністю 1280 x 800 пікселів, 16 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5-5500 та акумулятор на 40 Вт·год.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 08.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: