Опубліковано перші скріншоти з характеристиками інженерного зразка AMD Ryzen 8050 (Strix Point)

У Мережі вже неодноразово випливала інформація про наміри AMD використати у майбутніх процесорах Ryzen 8050 (Strix Point) два види x86-ядер: Zen 5 та Zen 5c. Сьогодні були опубліковані скріншоти CPU-Z та HWiNFO з характеристиками інженерної версії APU Strix Point. На цей час складно підтвердити чи спростувати надану інформацію, тому ми рекомендуємо підходити до неї зі здоровим скептицизмом.

Утиліти CPU-Z та HWiNFO ще не отримали повноцінної підтримки чипів AMD Ryzen 8050 (Strix Point), проте деякі цікаві параметри інженерного зразка вони таки визначили. Зокрема наявність двох блоків x86-ядер. Це в цілому збігається з попередніми витоками, в яких APU Strix Point приписувалася наявність чотирьох ядер Zen 5 та восьми Zen 5c, причому обидва варіанти ядер можуть похвалитися підтримкою технології SMT.

Офіційна презентація процесорів AMD Ryzen 8050 (Strix Point) має відбутися на початку наступного року. Ці APU є наступниками актуальних Ryzen 7040 (Phoenix) та розраховані на використання у тонких та легких ноутбуках.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 10.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: