Графічний процесор AMD Navi 4C дивує своєю складністю

Від неофіційних джерел надходять нові подробиці про графічні процесори AMD RDNA 4-го покоління. Нещодавно з'явилася інформація, що «червоні» вирішили згорнути роботу над топовими GPU Navi 4X. Одному з таких відеоядер було надано кодове ім'я Navi 4C, при цьому в ньому планувалося об'єднати більше десятка окремих кристалів. Нагадаємо, що актуальний Navi 31, основа карт Radeon RX 7900 XT/XTX, налічує сім мікросхем.

AMD Radeon

Автор YouTube-каналу Moore's Law Is Dead поділився зображенням, на якому показано структуру графічного процесора AMD Navi 4C. У ньому планувалося об'єднати три види чиплетів: MID (Multimedia and I/O Die), що відповідає за роботу мультимедіа-функцій та зовнішніх інтерфейсів, AID (Active Interposer Die), що виступає в ролі мосту, а також SED (Shader Engine Die), в яких розміщено обчислювальні блоки GPU. Для створення такого «бутерброда» планувалося використовувати технологію TSMC COW-V TSV (Chip-On-Wafer).

AMD Navi 4C

Варто додати, що загальні особливості подібних багаточипових GPU компанія AMD описувала в патенті «Укладання кристалів для модульних паралельних процесорів» (Die stacking for modular parallel processors). Ознайомитися з ним можна за посиланням.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 15.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: