Nvidia збільшує постачання мобільних GPU Ada Lovelace на шкоду виробництву настільних відеокарт

Від азійських джерел надходять повідомлення про наміри Nvidia скоротити постачання графічних процесорів Ada Lovelace для настільних відеокарт. Ці GPU будуть відвантажені виробникам ігрових ноутбуків, які відзначають зростання попиту на дані пристрої. В першу чергу це зачепить відеоядра для 3D-прискорювачів класу GeForce RTX 4060 та RTX 4070.

Ринок відеокарт для настільних комп'ютерів знаходиться у досить стійкому стані, тому Nvidia не збільшує виробничі потужності, а просто перерозподіляє постачання графічних процесорів на користь виробників ноутбуків. Особливо високий попит на такі пристрої зараз спостерігається в Китаї.

Хай там як, це означає що відбудеться скорочення поставок відеокарт для настільних ПК. Обмежена пропозиція дозволить довше утримувати роздрібні ціни на високому рівні, не турбуючись про додаткові знижки. Варто додати, що AMD тим часом готується вивести на ринок моделі Radeon RX 7800 та RX 7700 XT. Офіційна презентація новинок має відбутися на виставці Gamescom 2023 наприкінці цього місяця.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Всі новини за 16.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: