Прибуток Nvidia від продажу ШІ-прискорювачів H100 б'є рекорди

Сьогодні левову частку своїх доходів Nvidia одержує від продажу прискорювачів обчислень для центрів обробки даних. На тлі галасу навколо штучного інтелекту замовники готові викласти будь-які гроші, щоб отримати дефіцитні пристрої. Як підкреслюють експерти, прибуток Nvidia у цьому сегменті ринку б'є всі рекорди.

Nvidia

Те Кім (Tae Kim), один із журналістів видання Barron's, стверджує, що прискорювачі Nvidia H100 нині продаються майже з 1000% націнкою. Він посилається на інвестиційну банківську компанію Raymond James, яка підрахувала, що виробництво одного такого прискорювача обходиться «зеленим» у 3320 доларів, тоді як він відвантажується клієнтам за $25-30 тисяч. На думку наших закордонних колег, це приблизні оцінки, оскільки на собівартість впливає безліч різних факторів, таких як витрати на розробку та логістику. Проте не можна оскаржити факт, що «зелені» заробляють у цьому сегменті ринку, як ніколи раніше.

Тільки за 2023 рік Nvidia планує поставити 550 тисяч прискорювачів H100, отримавши багатомільярдний виторг. І це без урахування китайських компаній. До Піднебесної поставляються спеціальні версії пристроїв, які не порушують експортні обмеження Сполучених Штатів. За попередніми оцінками, китайські компанії витратили на прискорювачі Nidia п'ять мільярдів доларів, й надалі ця сума тільки зростатиме.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Всі новини за 18.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: