Відеокарта AMD Radeon Pro W7600 може бути схильна до перегріву

На початку місяця компанія AMD представила професійні відеокарти Radeon Pro W7600 та Radeon Pro W7500. Вони базуються на графічному процесорі Navi 33 та примітні однослотовим виконанням. За охолодження новинок відповідають компактні «турбіни», при цьому у старшої моделі потенційно можуть бути проблеми з перегріванням.

AMD Radeon Pro W7600

У ході тестування Radeon Pro W7600 німецький журналіст Ігор Валлоссек (Igor Wallossek) зіткнувся з періодичними збоями відеокарти. Він регулярно спостерігав відсутність зображення під навантаженням та спочатку грішив несправний кабель DisplayPort. Надалі з'ясувалося, що початкове припущення виявилося неправильним, а в проблемах винен перегрів відеокарти.

AMD Radeon Pro W7600

На щастя, усунення цієї проблеми виявилося відносно простим завданням, яке потребує менше ніж 15 хвилин роботи. Пан Валлоссек замінив штатний термоінтерфейс, у тому числі термопрокладки на аналоги з меншою товщиною, що покращило ефективність відведення тепла та повністю усунуло «чорний екран».

AMD Radeon Pro W7600AMD Radeon Pro W7600
Температури Radeon Pro W7600 до та після заміни термоінтерфейсів

В цей час важко сказати, чи зачіпає вищеописана проблема тільки один екземпляр або є «типовою хворобою» Radeon Pro W7600. Стверджувати щось можна буде після виходу більшої кількості оглядів та появи відгуків від новоспечених власників.

Джерела:
VideoCardz
Igor's Lab

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 18.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: