SK hynix розробила найшвидшу у світі пам'ять HBM3e

Південнокорейський чипмейкер SK hynix заявив про успішну розробку найпродуктивніших у світі мікросхем пам'яті HBM3e. В цей час компанія займається постачанням дослідних зразків своїм клієнтам, у тому числі Nvidia, та готується до старту масового виробництва. Він запланований на першу половину наступного року.

HBM3e

Про те, що Nvidia зацікавилася високошвидкісними чипами HBM3e від SK hynix, азійські джерела повідомляли на початку літа. Ймовірно, вони використовуватимуться в оновлених суперчипах Grace Hopper GH200, постачання яких розпочнеться у другому кварталі 2024-го. В них компаніях збільшить обсяг GPU-буфера з 96 до 144 Гбайт, водночас наростивши пропускну здатність до 5 Тбайт/с.

Детальні специфікації нових мікросхем SK hynix поки що не розкриває. Відомо, що один чип забезпечує швидкість обміну інформацією до 1,15 Тбайт/с. Тобто при використанні шести стеків, як в оновленому GH200, теоретична пропускна здатність становитиме 6,9 Тбайт/с. Головною сферою застосування високошвидкісних мікросхем HBM3e чипмейкер називає прискорювачі штучного інтелекту.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 21.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: