Nvidia та Meta вимагають додаткових поставок пам'яті DDR5 та HBM від SK Hynix

Результатом перегонів у сфері штучного інтелекту стало збільшення кількості великих обчислювальних центрів. Це впливає на виробників чипів та пам'яті. Nvidia є лідером нового напряму та вже ледве справляється з попитом на свої спеціалізовані прискорювачі обчислень. Під нові пристрої потрібні не лише GPU, а й швидка пам'ять. Тому Nvidia хоче збільшити постачання пам'яті від SK Hynix.

Іншим важливим замовником стає компанія Meta, яка тепер серйозно сконцентрувалася на серверному напрямку для забезпечення обчислень ШІ. Вона прагне інтегрувати технології на базі генеративного ШІ у соціальні мережі та інші продукти. Компанія вже розгорнула суперкомп'ютер AI Research SuperCluster і далі нарощуватиме обчислювальні потужності. Представники компанії нещодавно відвідували завод SK Hynix у корейському Інчхоні для обговорення нових замовлень та усунення проблем у «незбалансованому» ланцюжку постачання. Зокрема, йшлося про постачання пам'яті DDR5. Через високий попит на цей тип пам'яті виробник не може зараз задовольнити всі побажання Meta.

Також очікуються візити представників Nvidia. «Зелений» гігант зацікавлений у модулях HBM та нових HBM3e для майбутніх графічних прискорювачів. У планах Nvidia відвантажити від 1,5 до 2 мільйонів прискорювачів H100 у 2024 році, але це вимагає налагодженого каналу постачання всіх компонентів та резервування виробничих потужностей під такі великі обсяги. Відомо, що Nvidia вже знижує замовлення на випуск звичайних GPU для споживчих відеокарт, щоб збільшити виробництво чипів спеціалізованих прискорювачів на конвеєрах TSMC.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 28.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: