У другому кварталі було поставлено майже 6,5 мільйонів відеокарт

Аналітична фірма Jon Peddie Research підбила підсумки другого кварталу на ринку графічних ядер для персональних комп'ютерів. Мабуть, найцікавішою частиною доповіді є інформація про постачання дискретних GPU. У квітні-червні три відомі компанії відвантажили майже 13 мільйонів графічних процесорів, що хоч і більше результатів першого кварталу, але істотно гірше за показники аналогічного періоду минулого року.

Видеокарты

За підсумками другого кварталу було відвантажено 6,48 млн графічних карт розширення для ПК, тоді як роком раніше цей показник становив 10,37 млн. Нагадаємо, що на той час відеокарти мали попит як у геймерів, так і у майнерів. Лідером залишається корпорація Nvidia, на яку минулого кварталу припало 80% усіх поставок. Ринкова частка AMD у цьому сегменті за останній рік опустилася з 20% до 17%, а корпорація Intel зі своїми 3D-прискорювачами Arc Alchemist займає лише 2% ринку.

GPUGPU

Тим часом у сегменті дискретних відеоядер для ноутбуків ринкова частка «зелених» складає вражаючі 94%. На постачання dGPU Intel та AMD припадає по 3%. Усього ж за минулий квартал було відвантажено понад шість мільйонів дискретних графічних процесорів для ноутбуків. Більше інформації про стан ринку відеоядер доступно у матеріалі WCCFTech.

GPU

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 30.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: