Intel вже тестує GPU наступного покоління Arc Battlemage

Компанія Intel провела престур на одному із заводів у Малайзії. Під час екскурсії представник сайту Hardwareluxx помітив робочі зразки графічних процесорів Intel BMG G10. Це чип для відеокарти наступного покоління Intel Arc Battlemage. Це означає, що виробник уже проводить тестування нових процесорів під готові рішення.

Графічний процесор BMG G10 прийде на зміну Alchemist ACM-G10 (Arc A770/750). За чутками у нового GPU вдвічі більше обчислювальних блоків та шина пам'яті 256 біт. Також у планах Intel випуск моделей на чипі G21 на базі покращеної версії архітектури Alchemist. Згідно з дорожніми картами, анонс відеокарт на GPU G21 можливий до кінця року. А вихід повноцінного нового покоління на чипах Battlemage намічено на 2024 рік.

Попри всі труднощі Intel планує і надалі розвивати графічний напрямок. За останній рік компанія серйозно покращила продуктивність у старих іграх завдяки оптимізації драйверів. І вихід нового програмного забезпечення іноді відбувається частіше, ніж в AMD та Nvidia. Також компанія розвиває та покращує технологію масштабування XeSS, нещодавно представлена нова версія 1.2.

Джерела:
Videocardz.com
HardwareLuxx

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 30.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: