Мобільні чипи AMD Ryzen 8050 суттєво наростять швидкодію вбудованої графіки

У першій половині 2024-го компанія AMD виведе на ринок лінійку мобільних процесорів Ryzen 8050 (Strix Point). Зразки нових APU вже тестуються в лабораторіях червоного чипмейкера. Один із них днями «засвітив» основні характеристики на скріншоті HWiNFO.

AMD Ryzen

Інженерний екземпляр APU Strix Point підтвердив наявність дванадцяти x86-ядер із підтримкою технології SMT. За попередньою інформацією, новинка поєднує чотири «великих» ядра Zen 5 та вісім енергоефективних ядер Zen 5c, особливістю яких стануть знижені робочі частоти та, ймовірно, менша місткість L3-кешу. Втім, найбільший інтерес представляє графічний блок.

AMD Ryzen

У нових процесорах AMD перейде на покращену графічну архітектуру RDNA 3-го покоління, також відому як RDNA 3+ або RDNA 3.5. Разом з цим компанія наростить кількість блоків Compute Units з 12 до 16 штук (або з 768 до 1024 потокових процесорів), що разом з архітектурними покращеннями відчутно підвищить графічну швидкодію щодо актуальних Ryzen 7040 (Phoenix).

AMD

Варто додати, що мобільна лінійка AMD Ryzen 8000 буде представлена різноманітними рішеннями. До неї також увійде «рефреш» актуальних Ryzen 7040 та багаточипові процесори, у тому числі з потужним графічним модулем. Офіційними подробицями про них компанія AMD, напевно, поділиться на січневій виставці CES 2024.

AMD Ryzen

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 02.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: