Шахраї продають процесори Intel під виглядом дорожчих моделей із заміненою теплорозподільною кришкою

Цікава новина пройшла ресурсами «залізної» тематики. Стосується вона одного із видів шахрайства, коли процесори продаються під виглядом дорожчих моделей після заміни теплорозподільної кришки. Своєю історією поділився один із користувачів Reddit, який придбав на торговому майданчику Amazon топовий процесор Core i9-13900K. Але насправді виявилося, що у процесора менше ядер, і всі утиліти визначають його як Core i7-13700K. Різниця в рекомендованій ціні між цими процесорами близько 200 доларів, ймовірно, користувач спокусився на знижку або вигідну ціну.

Головним справжнім атрибутом підробленого процесора є кришка з маркуванням, де вказано модель Core i9-13900K. Кришка була акуратно знята зі справжнього CPU і встановлена на дешевший аналог.

Шахрайство надто очевидне. Але якщо покупцем буде далека від індустрії людина, яка не цікавиться технічними характеристиками та не використовує діагностичні утиліти, вона може не помітити обман.

Ситуація не нова. Раніше вже з'являлася інформація про процесори з підробленим маркуванням. Не обов'язково це означає заміну теплорозподільної кришки, може використовуватися лазерне гравіювання та інші методи.

Джерела:
Videocardz
Reddit

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 04.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: