Intel похвалилася зразком процесора Meteor Lake з пам'яттю LPDDR5X-7500

У рамках підготовки до презентації мобільних чипів Core Ultra, яка має відбутися менш ніж за два тижні, корпорація Intel показала новий зразок CPU Meteor Lake. Процесорний гігант вирішив похвалитися своїми напрацюваннями у сфері упаковки мікросхем, продемонструвавши екземпляр Meteor Lake з пам'яттю LPDDR5X на спільному текстоліті.

Meteor Lake

На зображенні чітко видно чотири окремих кристали з x86-ядрами, графічним блоком та різною логікою, з яких зібрано процесор Meteor Lake. Поруч із ним розпаяно дві мікросхеми Samsung LPDDR5X-7500 сумарним об'ємом 16 Гбайт. З урахуванням 128-розрядної шини теоретична пропускна здатність ОЗП становить 120 Гбайт/с.

Характеристики самого процесора не наводяться. За попередньою інформацією, чипи Meteor Lake запропонують до шести високопродуктивних й до восьми енергоефективних ядер, а також графічний блок Xe-LPG із вісьмома Xe-ядрами (1024 шейдерні процесори). Офіційна презентація новинок очікується на конференції Intel Innovation 2023, яка відбудеться 19-20 вересня.

Granite Rapids

Крім того, Intel похвалилася зразками серверних процесорів Xeon покоління Granite Rapids. Вони вийдуть наступного року та складаються з п'яти окремих кристалів: трьох обчислювальних чипів з x86-ядрами в центрі та пари мікросхем введення-виведення з боків. Серійний випуск процесорів Granite Rapids здійснюватиметься за технологією Intel 3.

Granite Rapids

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Всі новини за 07.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: