Дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора роки

В цей час прискорювачі обчислень Nvidia розходяться, наче гарячі пиріжки. Зростання інтересу до генеративних нейромереж вже призвело до дефіциту подібних пристроїв. В результаті клієнтам Nvidia доводиться багато місяців чекати на свої замовлення, а ринкові ціни зросли в кілька разів. Така ситуація зберігатиметься ще приблизно півтора року, вважає голова правління TSMC Марк Лю (Mark Liu).

Випуск процесорів для ШІ-прискорювачів Nvidia здійснюється на потужностях тайванського гіганта. Головною перешкодою на шляху збільшення обсягів виробництва є можливості TSMC з обробки продуктів з технологією компонування мікросхем CoWoS (Chip-on-Wafer-on-Substrate). Чипмейкер вже почав нарощувати можливості відповідного конвеєра, проте для задоволення попиту знадобиться ще чимало часу.

«Справа не в нестачі чипів штучного інтелекту, а в нестачі наших можливостей CoWoS, — розповідає пан Лю. — Нині ми не можемо задовольнити 100% потреб наших клієнтів, але намагаємося покривати хоча б 80%. Ми вважаємо, що це тимчасове явище. Після нашого розширення [потужностей з упаковки сучасних мікросхем] через півтора року ситуація має покращитися».

Тим часом корпорація Nvidia продовжує оновлювати рекорди виторгу. За підсумками другого кварталу він склав $13,5 мільярда, з яких понад $10 млрд припадає на продукцію для центрів обробки даних.

Джерело:
Guru3D

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 08.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: