Серверні процесори AMD Zen 6 підтримуватимуть 16-канальну пам'ять

У Мережі з'явилися перші подробиці про майбутні серверні процесори AMD EPYC на базі мікроархітектури Zen 6. Ці «камінці» відомі під кодовим ім'ям Venice та дебютують орієнтовно у 2025-2026 роках разом із платформою SP7. Нагадаємо, що актуальні серверні чипи AMD мають конструктивне виконання SP5 та SP6.

Однією з головних особливостей процесорів AMD EPYC Venice стане підтримка 16-канальної оперативної пам'яті (проти 12-канальної DDR5 в актуальних CPU). Очікується, що новинки також зможуть похвалитися підтримкою інтерфейсу PCI-E 6.0 та, ймовірно, наростять кількість ядер щодо нинішніх процесорів EPYC. До речі, остаточні специфікації стандарту PCI Express 6.0 були затверджені на початку 2022-го.

Якщо говорити про середньострокові плани AMD, то наступного року чипмейкер представить безліч серверних процесорів з архітектурою Zen 5, включаючи Zen 5c та моделі з технологією 3D V-Cache. Для їх випуску планується використовувати 3- та 4-нм технології, при цьому новинки будуть сумісні з актуальними серверними платформами AMD.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 10.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: