Падіння цін на флеш-пам'ять NAND припиниться у наступному кварталі

Аналітична компанія TrendForce поділилася прогнозом щодо ситуації на ринку флеш-пам'яті NAND у найближчі кілька місяців. Як зазначають експерти, у четвертому кварталі виробникам нарешті вдасться зупинити зниження середньої вартості мікросхем, щоправда, для цього їм довелося вдатися до рішучих заходів.

Як приклад аналітики згадують компанію Samsung, яка з вересня урізала виробництво деяких видів мікросхем NAND відразу на 50%. TrendForce очікує, що інші чипмейкери наслідуватимуть цей приклад та ще сильніше скоротять виробництво NAND у четвертому кварталі, щоб якнайшвидше позбутися зайвих складських запасів. В результаті це або зупинить падіння, або навіть призведе до зростання середніх цін на флеш-пам'ять до 5%.

Судячи з прогнозів TrendForce, другу половину 2023 можна назвати ідеальним часом, щоб наростити обсяг твердотілого сховища в ПК або ноутбуці. Наприклад, лише за останні пів року середня вартість 2-терабайтного NVMe-накопичувача Samsung 990 PRO в українських магазинах впала з 12 тис. до 7,5 тис. гривень (дані Hotline).

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 11.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: