Максимальна пропускна здатність Thunderbolt 5 досягає 120 Гбіт/с

Найближчим часом корпорація Intel представить універсальний високошвидкісний інтерфейс Thunderbolt 5. Матеріали з відповідного прес-релізу вже опублікував портал VideoCardz, розкривши головні особливості нового покоління Thunderbolt.

Нагадаємо, що інтерфейс Thunderbolt 4 був офіційно представлений у середині 2020 року. Він приніс ряд корисних новацій щодо Thunderbolt 3, але при цьому пропускна здатність залишилася на рівні 40 Гбіт/с. У новому поколінні інтерфейсу корпорація Intel виправила цю недоробку та наростила показник до 80 Гбіт/с. За потреби Thunderbolt 5 може бути переконфігуровано, що збільшить пропускну здатність в одному з напрямків до 120 Гбіт/с.

Завдяки збільшеній пропускній здатності через Thunderbolt 5 можна буде під'єднати кілька моніторів з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, швидкий SSD або потужну зовнішню відеокарту. І все це через звичний роз'єм USB Type-C. Серед інших особливостей можна відзначити підтримку стандартів DisplayPort 2.1, USB4 v2 та PCIe Gen4, а також можливість електроживлення потужністю до 240 Вт.

На думку закордонних колег, підтримку інтерфейсу Thunderbolt 5 можуть отримати ноутбуки із процесорами Intel Meteor Lake. Офіційний анонс цих CPU відбудеться вже наступного тижня у рамках конференції Intel Innovation 2023.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 12.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: