ASUS представила першу відеокарту та материнську плату із прихованими роз'ємами живлення

Деякий час тому ми писали, що компанія ASUS готує особливу версію GeForce RTX 4070 із прихованим роз'ємом живлення. На ринку вже є схожі рішення, де роз'єм розміщений із задньої сторони, щоб кабель не тягнувся до бічної грані відеокарти. Але ASUS використовує принципово інший підхід. Відеокарті не потрібен зовнішній кабель, оскільки вона має додатковий роз'єм живлення біля роз'єму PCI-E. Відповідно, такій відеокарті потрібна спеціальна материнська плата з новим роз'ємом.

Перші такі продукти вже представлені ASUS, але поки що лише для азійського ринку. Це спеціальна версія відеокарти GeForce RTX 4070 та плата B760. Нові продукти належать до концептуальної серії Asus Back-to-Future (BTF). Ключова їхня особливість — позбавлення від зайвих роз'ємів і кабелів усередині корпусу для кращого естетичного вигляду ПК. У материнської плати 24-контактний роз'єм та всі інші роз'єми живлення виведені на задню частину друкованої плати, що дозволяє підключати кабелі із задньої сторони корпусу. У відеокарти це додатковий пропрієтарний роз'єм для подачі живлення безпосередньо з материнської плати.

Поки що ASUS представила лише одну відеокарту із прихованим роз'ємом — TX Gaming RTX 4070 BTF. Вона надійде у продаж у Китаї вже 15 вересня. Але незабаром до неї приєднаються аналогічні BTF-версії GeForce RTX 4060 Ti та GeForce RTX 4060.

Доповненням для такої відеокарти стане плата TX Gaming B760-BTF WIFI із прихованими роз'ємами. У прес-матеріалах для китайського ринку фігурують продукти у білому виконанні. Але ASUS готує також чорні версії відеокарти й плати.

Також до екосистеми BTF входять спеціальні версії корпусів зі збільшеним обсягом заднього простору. На офіційному сайті показано три сумісні корпуси. Серед них є моделі Asus A21 і TUF Gaming GT502.

Відеокарта TX Gaming RTX 4070 BTF продаватиметься в Китаї за ціною 5289 юанів (приблизно 728 доларів США), вартість материнської плати TX Gaming B760-BTF WIFI невідома. Також не ясно, чи будуть ці продукти представлені в інших регіонах.

Джерела:
Tom's Hardware
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Всі новини за 14.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: