Флагманські GPU Nvidia Blackwell перейдуть на багаточипове компонування

У лабораторіях Nvidia зараз вирує робота над графічною архітектурою Blackwell, чий дебют має відбутися у 2024-2025 роках. Вона знайде застосування як у прискорювачах обчислень, і в ігрових відеокартах. Згідно з останньою інформацією, у випадку флагманських GPU Blackwell, зокрема GB100, «зелені» перейдуть на багаточипове компонування.

Nvidia

Це означає, що при виробництві нових процесорів Nvidia буде ще більше покладатися на передові технології упаковки чипів, на кшталт TSMC CoWoS (Chip-on-Wafer-on-Substrate). Багаточиповий підхід надасть «зеленим» більшої гнучкості в налаштуванні чипів під потреби замовників, проте залишається питання щодо виробничих можливостей. Наприклад, конвеєр TSMC CoWoS, на якому випускаються процесори для актуальних ШІ-прискорювачів Nvidia, в найближчому майбутньому буде завантажений на повну.

Джерело також згадує архітектурні зміни у графічних процесорах Nvidia Blackwell. Повідомляється, що кількість кластерів GPC не сильно відрізняється порівняно з Hopper, проте їхня внутрішня структура зазнає суттєвих змін. Тобто можна очікувати на іншу кількість блоків SM/CUDA/NVLink/Tensor/RT. Додаткові подробиці стануть відомі з наближенням до офіційного анонсу архітектури Blackwell.

Blackwell

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Всі новини за 18.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: