Nintendo Switch нового покоління запропонує швидкодію рівня PlayStation 4 та Xbox One

Останнім часом у Мережі з'явилося чимало подробиць про наступницю портативної ігрової консолі Nintendo Switch. Велика їх частина є чутками, проте інформація потроху просочується й від більш надійних джерел. Зокрема, з внутрішнього листування співробітників Activision, яке було частково оприлюднене в ході судових розглядів між Федеральною торговою комісією США та Microsoft.

У грудні минулого року відбулася зустріч високопоставлених осіб Activision та Nintendo. На ній японці розкрили орієнтовні можливості консолі Switch нового покоління (або Switch NG), щоб розробники мали час підготуватися до релізу новинки. Вважається, що вона запропонує продуктивність рівня PlayStation 4 та Xbox One.

«З огляду на ближчу відповідність до платформ Gen8 з точки зору продуктивності та наші попередні пропозиції для PS4/Xbox One, розумно припустити, що ми могли б зробити щось цікаве і для NG Switch. Було б корисно забезпечити ранній доступ до прототипів обладнання, що розробляється, та довести це якомога раніше», — йдеться в документах Activision.

DLSS

Справедливо відзначити, що з грудня 2022-го характеристики та орієнтовна продуктивність Switch NG могли зазнати змін. Останні чутки вказують на використання однокристальної системи Nvidia, обладнаної графічним блоком на 1280 ядер CUDA з архітектурою Ampere. При цьому консоль підтримуватиме не лише технологію масштабування Nvidia DLSS, але й апаратне прискорення трасування променів.

Щодо термінів виходу Nintendo Switch нового покоління, то неофіційні джерела вказують на другу половину 2024 року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 18.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: