Microsoft готує «рефреш» ігрових консолей Xbox Series X/S

У рамках судового протистояння Microsoft з Федеральною торговою комісією США було оприлюднено документи, що розповідають про плани компанії на ринку ігрових консолей. Наприклад, на другу половину 2024 року софтверний гігант запланував «рефреш» приставок Xbox Series X/S.

Xbox

Xbox Series X Refresh отримає циліндричний корпус та позбавлений приводу Blu-ray. Однокристальна система консолі буде переведена на 6-нм техпроцес, що знизить енергоспоживання консолі. Серед інших нововведень зазначено подвоєння місткості вбудованого SSD (з 1 до 2 Тбайт), а також поява бездротового модуля Bluetooth 5.2 й Wi-Fi 6E. У продаж Xbox Series X Refresh має надійти у жовтні наступного року за тією самою ціною, що й актуальний варіант (від $499).

Xbox

Аналогічні покращення енергоефективності та бездротових інтерфейсів чекають й на Xbox Series S. Оновлена версія збереже дизайн корпусу та отримає терабайтний SSD, але при цьому буде доступна за старою ціною (від $299). Вихід Xbox Series S Refresh заплановано на серпень 2024 року.

Xbox

Крім того, Microsoft вже розпочав роботу над ігровою консоллю наступного покоління. Компанія ще не визначилася з її «залізом» та розглядає кілька варіантів, у тому числі перехід на архітектуру ARM64. Графічну підсистему у будь-якому випадку планується розробляти спільно з AMD або ліцензувати її напрацювання. Також буде впроваджено функції на базі штучного інтелекту. Наступне покоління Xbox дебютує орієнтовно у 2028 році.

XboxXbox

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 19.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: