У найближчі роки Intel випустить три нові сімейства процесорів: Arrow, Lunar та Panther Lake

Вчора корпорація Intel не тільки розкрила нові подробиці про мобільні чипи Meteor Lake, але й торкнулася теми майбутніх поколінь CPU Core. Йдеться про сімейства Arrow Lake, Lunar Lake та Panther Lake. У них процесорний гігант продовжить використовувати багаточипове компонування, а офіційний дебют новинок відбудеться протягом наступних двох років.

Intel

У ході свого виступу генеральний директор Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) похвалився кремнієвою пластиною з мікросхем Compute Tile для процесорів Arrow Lake, виготовленими за технологією Intel 20A. Додамо, що чипи Arrow Lake будуть використовуватися як у ноутбуках, так і в настільних комп'ютерах з платформою LGA1851. Їхній реліз заплановано на наступний рік.

Intel

Разом з тим сімейство Lunar Lake розраховане на використання в ноутбуках та має принести додатковий стрибок енергоефективності. Мікросхема з x86-ядрами у цих процесорах вироблятиметься за технологією Intel 18A. Зразки нових процесорів вже тестуються фахівцями чипмейкера, а на Intel Innovation 2023 був показаний ноутбук із таким чипом. Орієнтовно у 2025 році їм на зміну прийдуть CPU Panther Lake.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 20.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: