Серверний процесор Intel Xeon Platinum 8580 (Emerald Rapids) отримав 60 ядер та 300 Мбайт L3-кешу

У грудні корпорація Intel випустить не лише мобільні процесори Core Ultra (Meteor Lake), але й серверні чипи Xeon Scalable 5-го покоління. Вони відомі під кодовим ім'ям Emerald Rapids та підтримуватимуться платформою Eagle Stream/LGA4677. Зразки цих процесорів вже активно тестуються чипмейкером та його партнерами, завдяки чому у вільному доступі опинилися специфікації однієї з новинок.

Emerald Rapids

На скріншотах нижче наведено характеристики інженерної версії процесора Intel Xeon Platinum 8580. Це 60-ядерний/120-потоковий «камінець», оснащений сумарно 120 МБ кеш-пам'яті другого рівня (по 2 МБ на ядро) та 300 мегабайтами L3-кешу. За цим параметром він поступається старшим AMD EPYC Genoa, не кажучи про сімейство Genoa-X, але водночас у 2,6 раза обходить актуальні CPU Sapphire Rapids.

Emerald Rapids

Що стосується бенчмарків, то в тестуванні взяв участь інженерний (ES2) варіант Xeon Platinum 8580, який поступається за продуктивністю кваліфікаційній або фінальній версії. Тому оцінити швидкодію нового покоління CPU Xeon Scalable зараз не вдасться. Офіційний реліз чипів Intel Emerald Rapids заплановано на 14 грудня.

Emerald Rapids

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 22.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: