Роз'єм живлення 12V2x6 впорався з максимальним навантаженням навіть при неправильному підключенні

З недавніх пір відеокарти GeForce RTX 40-ї серії оснащуються оновленим роз'ємом живлення 12VHPWR. Він відомий під назвою 12V2x6 та має низку покращень, спрямованих на зменшення ймовірності оплавлення роз'єму. Зокрема, контакти сигнальних ліній у ньому стали коротшими, що повинно зменшити можливість неправильного підключення, коли кабель нещільно вставлений у роз'єм.

12V2x6

Втім, новий роз'єм показує себе непогано навіть за неправильного підключення. YouTube-канал Hardware Busters опублікував відеозвіт про випробування 12V2x6 у лабораторіях компанії Linewell, яка займається випуском кабелів блоків живлення, зокрема для ASUS. В ході одного з тестів кабель був нещільно вставлений у роз'єм, але навіть при навантаженні 55 А (660 Вт) він повністю справлявся зі своїм завданням, а температура знаходилася в районі 41°C, що є безпечним показником.

Хай там що, власникам відеокарт GeForce RTX 40-ї серії, особливо топових GeForce RTX 4090, слід відповідально ставитися до підключення роз'єму живлення, переконавшись у надійному контакті.

12V2x6

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 26.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: