У настільному сегменті чипи Intel Meteor Lake з'являться лише в моноблоках та міні-ПК

Нещодавня заява голови Intel Client Computing Group Мішель Джонстон Холтхаус (Michelle Johnston Holthaus) про плани випустити настільні процесори Meteor Lake наробила чимало галасу. Адже до цього вважалося, що це сімейство буде представлено лише в мобільному сегменті, а відповідні CPU для десктопів було скасовано.

Meteor Lake

Закордонні колеги звернулися до Intel за додатковими подробицями та з'ясували, що процесори Intel Meteor Lake дійсно будуть використовуватись у настільних комп'ютерах. Однак це будуть мобільні чипи у складі різноманітних моноблоків та міні-ПК. У цьому немає нічого дивного, оскільки BGA-процесори вже довгий час використовуються в подібних «десктопах». Однак про реліз CPU Meteor Lake у конструктивному виконанні LGA не йдеться.

Цього року для настільних комп'ютерів вийдуть процесори Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) у конструктивному виконанні LGA1700. На наступний рік, згідно з доступною інформацією, Intel запланувала реліз платформи LGA1851 та сімейства чипів Arrow Lake-S.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 27.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: