OpenAI створює свій «iPhone для ШІ»

Компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі штучного інтелекту, включаючи ChatGPT, працює над пристроєм, який спростить взаємодію з ШІ. Відомо, що до роботи над проєктом залучили колишнього дизайнера Apple Джоні Айва. А фінансування забезпечує японський Softbank, який готовий вкласти мільярд доларів у нову розробку.

Сем Альтман, голова OpenAI, та Джоні Айв хочуть створити споживчий пристрій для більш природної взаємодії зі штучним інтелектом. Нещодавно вони обговорювали загальну концепцію продукту у рамках спільного «мозкового штурму» у студії дизайнера у Сан-Франциско. Це буде свій «iPhone для ШІ». Пристрій повинен забезпечити інтуїтивно простий і зрозумілий спосіб взаємодії з ШІ, як це колись стало можливим з появою сенсорних екранів у перших iPhone. Новий пристрій, ймовірно, буде використовувати чипи на архітектурі ARM, оскільки 90% акцій ARM Limited належить японській корпорації SoftBank. І голова SoftBank готовий виділити фінансування за умови використання апаратної платформи ARM.

Альтман вже має досвід роботи над стартапом Humane, у якому брали участь колишні співробітники Apple. В рамках цього проєкту намагалися створити компактний пристрій без екрана, який міг би замінити смартфон. Ймовірно, спільний проєкт з OpenAI йде в тому ж напрямку, і взаємодія з гаджетом буде реалізована через голосові команди та діалог із помічником у стилі ChatGPT. Поки що проєкт на ранній стадії. Всі спільні обговорення можуть нічим не закінчитися, а можуть призвести через кілька років до нової революції у сфері комунікацій.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 28.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: