Французькі антимонопольники влаштували обшуки в офісах Nvidia

Звинувачення з боку антимонопольних органів важко назвати чимось незвичайним для великих компаній. У минулому з ними неодноразово стикалися багато гігантів IT-галузі, наприклад, лише минулого тижня Intel отримала від Єврокомісії штраф на суму €376,4 млн за недобросовісну конкуренцію з AMD двадцять років тому. Є всі ознаки того, що увагу антимонопольників тепер привернула корпорація Nvidia.

Nvidia

Від закордонних видань надійшла інформація, що французьке антимонопольне відомство влаштувало обшуки в офісах «зелених». В офіційному прес-релізі відомство не стало згадувати конкретну фірму, обмежившись заявами про «компанію, яку підозрюють у застосуванні антиконкурентної практики в секторі відеокарт». Однак закордонні колеги впевнені, що йдеться саме про Nvidia.

Офіційних звинувачень з боку французької влади Nvidia ще не отримувала, тому говорити про зловживання «зеленими» своїм становищем на ринку поки що зарано. Проте не можна не відзначити, що сьогодні компанія є беззаперечним лідером у сфері прискорювачів штучного інтелекту, тому підвищена увага антимонопольних органів не є сюрпризом. До речі, квартальний виторг Nvidia за останні пів року зріс більш ніж удвічі.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 29.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: