Intel працює над процесорами Arrow Lake Refresh для платформи LGA1851

Не встигла Intel вивести на ринок процесори Raptor Lake Refresh, як у Мережі з'явилася перша інформація про «рефреш» наступного покоління настільних чипів. Йдеться про сімейство Arrow Lake для майбутньої платформи LGA1851. Воно дебютує наприкінці наступного року, а у другій половині 2025-го Intel виведе на ринок оновлену лінійку процесорів Arrow Lake Refresh.

Intel Core

З релізом CPU Arrow Lake корпорація Intel перейде на багаточипове компонування в настільному сегменті. Для випуску нових процесорів планується використовувати технології Intel 20A та TSMC N3B, а максимальна кількість ядер залишиться на рівні актуальних чипів: 8 високопродуктивних + 16 енергоефективних (не рахуючи двох LP E-ядер у складі кристала SoC). Виконані вони будуть на базі архітектур Lion Cove та Skymont відповідно.

Intel Arrow Lake Refresh

Стверджується, що в процесорах Arrow Lake Refresh чипмейкер планує збільшити кількість ядер, щоправда, лише енергоефективних. Воно зросте з 16 до 32 штук, тобто оновлене сімейство очолять 40-ядерні/48-потокові «камінці». Це вже не вперше, коли неофіційні джерела приписують таку конфігурацію майбутнім CPU Arrow Lake (Refresh). Однак сама Intel, на жаль, не поспішає розкривати свої плани.

Intel Arrow Lake Refresh

Джерела:
VideoCardz
Moore's Law is Dead

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Всі новини за 06.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: