Intel працює над процесорами Arrow Lake Refresh для платформи LGA1851

Не встигла Intel вивести на ринок процесори Raptor Lake Refresh, як у Мережі з'явилася перша інформація про «рефреш» наступного покоління настільних чипів. Йдеться про сімейство Arrow Lake для майбутньої платформи LGA1851. Воно дебютує наприкінці наступного року, а у другій половині 2025-го Intel виведе на ринок оновлену лінійку процесорів Arrow Lake Refresh.

З релізом CPU Arrow Lake корпорація Intel перейде на багаточипове компонування в настільному сегменті. Для випуску нових процесорів планується використовувати технології Intel 20A та TSMC N3B, а максимальна кількість ядер залишиться на рівні актуальних чипів: 8 високопродуктивних + 16 енергоефективних (не рахуючи двох LP E-ядер у складі кристала SoC). Виконані вони будуть на базі архітектур Lion Cove та Skymont відповідно.

Стверджується, що в процесорах Arrow Lake Refresh чипмейкер планує збільшити кількість ядер, щоправда, лише енергоефективних. Воно зросте з 16 до 32 штук, тобто оновлене сімейство очолять 40-ядерні/48-потокові «камінці». Це вже не вперше, коли неофіційні джерела приписують таку конфігурацію майбутнім CPU Arrow Lake (Refresh). Однак сама Intel, на жаль, не поспішає розкривати свої плани.

Джерела:
VideoCardz
Moore's Law is Dead

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Всі новини за 06.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: