Nvidia розкрила плани у сегменті прискорювачів обчислень на найближчі роки

У новій презентації для інвесторів Nvidia поділилася планами щодо розвитку асортименту процесорів для дата-центрів. «Зелені» розпочнуть наступний рік з випуску оновленої платформи GH200 Grace Hopper з високошвидкісною пам'яттю HBM3e, анонсованої наприкінці літа. Вона стане доступною орієнтовно у другому кварталі.

GH200

До кінця наступного року Nvidia явить світові нову архітектуру, відому під назвою Blackwell. Дебютним продуктом на її основі стане процесор GB200, який використовуватиметься у ряді прискорювачів штучного інтелекту. Варто додати, що Blackwell також знайде застосування в графічних процесорах для нового покоління відеокарт GeForce RTX, щоправда, їх доведеться почекати до 2025 року.

Nvidia

Пристрої на базі архітектури Blackwell сформують модельний ряд ШІ-прискорювачів Nvidia у 2024-2025 роках. Проте до кінця 2025-го «зелені» планують випустити досконалішу архітектуру для нового покоління прискорювачів. Відповідні пристрої Nvidia відзначила символом «X», наприклад, GX200 та X100. Подробиць про них, на жаль, поки що не надходило.

Nvidia

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 10.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: