США заборонили постачання прискорювачів Nvidia A800 та H800 до Китаю

Минулого року Сполучені Штати ввели обмеження на експорт високопродуктивних прискорювачів обчислень до Китаю, що підштовхнуло Nvidia випустити окремі пристрої для китайського ринку. Тепер влада США вирішила посилити обмеження, внаслідок чого під заборону потрапили прискорювачі A800 та H800. Ці моделі китайські компанії купували десятками або навіть сотнями тисяч, забезпечуючи «зеленим» багатомільярдний виторг.

Nvidia

Цілком очікувано, що новина про заборону постачання не залишилася без уваги з боку інвесторів. Вартість акцій Nvidia відразу впала приблизно на 5%. Втім, поки що рано судити, наскільки нові обмеження позначаться на фінансових показниках компанії. Сам «зелений» чипмейкер прогнозує мінімальний вплив у короткостроковій перспективі. Воно й не дивно, враховуючи, що ШІ-прискорювачі Nvidia нині розходяться, наче гарячі пиріжки.

«Ми дотримуємося всіх застосовних норм, працюючи над створенням продуктів, які підтримують тисячі додатків у різних галузях, — розповідає представник Nvidia. — Враховуючи попит на нашу продукцію у всьому світі, ми не очікуємо суттєвого впливу на наші фінансові результати у найближчій перспективі».

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 18.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: