Qualcomm анонсувала однокристальну систему Snapdragon X Elite для ноутбуків

Qualcomm Technologies офіційно представила однокристальну систему Snapdragon X Elite. Вона розрахована на використання в ноутбуках під керуванням ОС Windows, виготовляється за 4-нм технологією на потужностях TSMC та, згідно з заявами компанії, здатна потягатися з топовими мобільними чипами від Intel та Apple.

Snapdragon X Elite

Snapdragon X Elite отримала 12 ARM-ядер із 64-бітною архітектурою Oryon та частотою 3,8 ГГц (до 4,3 ГГц на двох ядрах), сумарно 42 МБ кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 4,6 Тфлопс, модуль AI Engine для прискорення ШІ-операцій та контролер пам'яті LPDDR5X-8533 з підтримкою до 64 Гбайт ОЗУ та пропускною здатністю 136 Гбайт/с. З іншого можна відзначити підтримку USB4, 5G-мереж, бездротового стандарту Wi-Fi 7 та NVMe-накопичувачів з інтерфейсом PCI-E 4.0.

Snapdragon X Elite

Під час презентації нової однокристальної системи компанія заявила про перевагу над Apple M2 Max та Intel Core i9-13980HX за однопотоковою продуктивністю. До того ж за багатопотоковою швидкодією новинка не поступається конкурентам, але разом з цим має менше енергоспоживання. Воно на 30% нижче щодо SoC Apple та на 70% менше порівняно з CPU Intel за однакової продуктивності. Зрозуміло, всі ці заяви ще мають бути підтверджені або спростовані в незалежних оглядах.

Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite
Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite

До продажу перші пристрої на платформі Qualcomm Snapdragon X Elite надійдуть орієнтовно в середині 2024 року.

Snapdragon X Elite

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 25.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: