Humane незабаром анонсує Ai Pin — компактний гаджет нового покоління з ШІ

Епоха повсюдного застосування штучного інтелекту ближче, ніж ми думаємо. Компанія Humane обіцяє показати незвичайний пристрій Ai Pin, який переверне наше уявлення про комунікації. Це компактний таємничий гаджет, який розробляється вже кілька років. Вперше він був продемонстрований Імраном Чаудхрі, співзасновником Humane, на конференції TED 2023. У рамках презентації він приймав дзвінок, отримував інформацію про те, де купити подарунок, перекладав речення з однієї мови на іншу, і ця фраза потім вимовлялася синтезованим голосом Чаудхрі французькою мовою. Взаємодія із гаджетом відбувалася за допомогою голосових команд.

Наразі очікується повноцінна презентація нового гаджета. 14 листопада Humane покаже та розповість про свою розробку Ai Pin. Вважається, що це буде невеликий компактний пристрій, який використовуватиметься як аксесуар для одягу. У ньому є камера, мікрофон, динамік, проєктор та безліч сенсорів. Ai Pin побудований на базі процесора Qualcomm Snapdragon.

Вартість Ai Pin очікується на рівні 1000 доларів. Імовірно, ще буде щомісячна підписка за підключення до стільникового зв'язку. За словами журналістів, у Humane грандіозні плани на Ai Pin. Компанія сподівається домогтися зміни всієї парадигми споживчих обчислень.

За інформацією видання Time, новий гаджет використовує комбіновану модель ШІ на базі власного програмного забезпечення та GPT-4. Відомо, що з Humane співпрацював колишній дизайнер Apple Джоні Айв. І нещодавно ми писали, що глава OpenAI Сем Альтман обговорював із Джоні Айвом концепцію власного ШІ-пристрою для споживчого ринку. Ai Pin може дати поштовх для появи нового сегменту ринку, після чого ми побачимо аналогічні пристрої від OpenAI та інших великих компаній.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 12)