Свіжі подробиці про швидкодію однокристальної системи Qualcomm Snapdragon X Elite

Минулого тижня Qualcomm не лише анонсувала однокристальну систему Snapdragon X Elite, але й влаштувала живу демонстрацію її можливостей. Сьогодні були опубліковані перші матеріали, в яких журналісти поділилися своїми враженнями та додатковою інформацією щодо швидкодії нової SoC.

Snapdragon X Elite

Згідно із заявами компанії, Snapdragon X Elite має скласти конкуренцію топовим мобільним чипам Intel, AMD та Apple. І результати перших тестів це підтверджують. Зокрема, в популярних CPU-бенчмарках однокристальна система не поступається продуктивністю сучасним ноутбучним процесорам. Однак не варто забувати, що перші пристрої з цією платформою з'являться на ринку в середині 2024-го, коли конкуренти встигнуть випустити нове покоління чипів.

Snapdragon X Elite
Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite
Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite

Графічний блок Adreno у складі нової однокристальної системи теж не пасе задніх. У синтетичних бенчмарках він виступив більш ніж гідно, з їхніми результатами можна ознайомитись нижче. В рамках презентації також вдалося оцінити ігрову швидкодію, а саме випробувати новинку у шутері Control. Тут продуктивність GPU Snapdragon X Elite виявилася на рівні вбудованої графіки Radeon 780M (Ryzen 9 7940HS).

Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite
Snapdragon X EliteSnapdragon X Elite

Більше інформації про швидкодію та можливості однокристальної системи Qualcomm Snapdragon X Elite доступно за посиланнями: PCWorld, HotHardware, AnandTech, Geekerwan та ComputerBase.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 30.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: