Представлена лінійка однокристальних систем Apple M3

Apple представила наступне покоління однокристальних систем власної розробки. Загалом купертинівці анонсували три нові SoC: M3, M3 Pro та M3 Max. Вони виготовляються за 3-нм технологією на потужностях TSMC та будуть використовуватися в оновлених iMac та MacBook Pro, про які ми розповімо в окремому матеріалі.

Apple M3

Однокристальна система Apple M3 отримала вісім обчислювальних ядер (4E+4P) та 10-ядерний GPU, оснащення M3 Pro включає 12-ядерний CPU-блок (6E+6P) та вбудовану 18-ядерну графіку, а M3 Max поєднує 16 обчислювальних ядер (12P+4E) та потужний 40-ядерний GPU. Максимальний обсяг оперативної пам'яті становить 24, 36 та 128 Гбайт відповідно. Що стосується швидкодії процесорної частини, то Apple заявляє про 15% приріст продуктивності P-ядер порівняно з SoC M2 та 30% у випадку E-ядер.

Apple M3
Apple M3Apple M3

Окрему увагу компанія приділяє графічному блоку нового покоління. Вбудований GPU має апаратну підтримку прискорення трасування променів та Mesh Shading, декодер AV1, а технологія Dynamic Caching виділяє на його потреби лише той обсяг пам'яті, який необхідний для кожного конкретного завдання. Серед інших особливостей нових також відзначається новий 16-ядерний блок Neural Engine, який відповідає за прискорення операцій машинного навчання.

Apple M3Apple M3

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 31.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: