Samsung підвищує ціни на флешпам'ять NAND

За останні квартали виробники флешпам'яті NAND значно скоротили обсяги випуску чипів, намагаючись зупинити падіння цін. Зокрема, компанія Samsung з вересня урізала виробництво деяких видів мікросхем NAND одразу на 50%. Це вже вплинуло на ринкову ситуацію, але тепер для більшого ефекту південнокорейський гігант вирішив вдатися до підвищення цін.

Samsung

У поточному кварталі вартість пластин NAND виробництва Samsung зросла на 10-20%. Відлуння цього видно у загальноринкових тенденціях, де за підсумками кварталу очікується збільшення вартості всієї флешпам'яті на 8-13%. Зрозуміло, це також призведе до зростання вартості твердотілих накопичувачів: на 8-13% у разі споживчих та на 5-10% для SSD корпоративного рівня.

Повідомляється, що протягом першої половини 2024-го Samsung має намір ще двічі підняти ціни на флешпам'ять. Щоквартально вони зростатимуть на 20%, тобто до другої половини наступного року NAND-чипи виробництва корейців подорожчають майже у півтора раза. Цілком імовірно, конкуренти Samsung наслідуватимуть цей приклад й теж підвищать ціни на NAND, що вплине на всі сегменти ринку.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 03.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: