Оновлена PlayStation 5: що всередині?

Цього місяця на полицях магазинів з'явиться оновлена консоль PlayStation 5. На фоні старої версії пристрій виділяється меншими габаритами та вагою, а модифікацію Digital Edition тепер можна оснастити приводом Blu-ray, придбавши відповідний аксесуар. Все це супроводжується змінами внутрішньої будови приставки.

Подробицями про «начинку» оновленої PlayStation 5 сьогодні поділилися відомі відеоблогери. У новинці Sony застосувала компактнішу материнську плату й нову систему охолодження. Відведення тепла від однокристальної системи до двох секцій алюмінієвих пластин забезпечують п'ять теплотрубок, ще одна теплова трубка з радіатором відповідає за охолодження блоку VRM на тильній стороні плати. У ролі термоінтерфейсу SoC, як і раніше, виступає рідкий метал.

PlayStation 5

PlayStation 5

Однокристальна система компактнішої PlayStation 5 успадкована від випущеної раніше моделі. Це 6-нм SoC Oberon Plus площею 260 мм². Завдяки новій системі охолодження консоль загалом стала тихіше, щоправда, створює трохи більше шуму з того боку, де розташований Blu-ray привід. Енергоспоживання залишилося лише на рівні попередниці. Більше інформації щодо «нутрощів» нової PlayStation 5 доступно у відеороликах.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Всі новини за 05.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: