Intel готова до виробництва чипів за технологією 18A

Корпорація Intel прагне наздогнати основних конкурентів у галузі виробництва чипів. У планах компанії впровадження п'яти нових техпроцесів за чотири роки, і вона впевнено рухається в цьому напрямку. Виступаючи на Intel Innovation Day у Тайбеї, генеральний директор Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) заявив про готовність до виробництва чипів за передовою технологією Intel 18A.

Вже досягнуто високого відсотка виходу придатних пластин, і компанія розраховує запустити тестове виробництво в першому кварталі 2024 року. У класифікації Intel техпроцес 18A означає 18 ангстрем, що еквівалентно 1,8 нм. Масове виробництво може стартувати ближче до 2025-го. До цього року конкуренти TSMC і Samsung планують запустити аналогічний техпроцес 2 нм.

Зараз Intel планомірно рухається від техпроцесу Intel 7 до Intel 4, Intel 3, Intel 20A та Intel 18A. Вже готується анонс нового покоління мобільних процесорів Meteor Lake (Core Ultra) на базі Intel 4. Техпроцес Intel 3, який буде використовуватися в наступному поколінні серверних та споживчих процесорів, вже знаходиться на етапі «налагодження», масове виробництво стартує наступного року.

Для Intel важливо переконати провідних розробників чипів у перевагах власного технологічного виробництва. Зокрема це стосується розробників Arm-процесорів. Зараз багато хто говорить про перспективи експансії таких CPU у сегмент споживчих ПК. Але Intel тут бачить можливості для співробітництва та майбутнього виробництва Arm-чипів на своїх потужностях. За словами Гелсінгера компанія хоче, щоб кожен ліцензіат Arm у майбутньому став клієнтом Intel та замовляв чипи на їхньому літографічному устаткуванні.

Джерело:
Nikkei Asian

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 08.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: