Intel припинила розробку технології Cryo Cooling для термоелектричного охолодження CPU

Ідея використання елементів Пельтьє для охолодження кремнієвих чипів далеко не нова, але в споживчому сегменті використовується лише жменькою ентузіастів. Просування термоелектричного охолодження в маси виявилося не під силу навіть корпорації Intel. Станом на перше липня цього року процесорний гігант звернув роботу над технологією Cryo Cooling, повідомляє оголошення на офіційному сайті.

Технологія Intel Cryo Cooling являє собою комбінацію апаратних та програмних засобів для створення термоелектричних систем охолодження. Вона дебютувала з настільними чипами Core 10-го покоління, наприклад, свої рішення на її основі випустили EK та Cooler Master. Такі системи охолодження коштували помітно дорожче за традиційні аналоги, але дійсно допомагали «вичавити» додаткові мегагерци із CPU Intel.

Випущені минулого місяця процесори Core 14-го покоління офіційно позбавлені підтримки Intel Cryo Cooling. Втім, як показує практика, кулери на базі цієї технології можна використовувати навіть з чипами AMD, хоча в цьому випадку не обійтися без додаткових модифікацій.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 08.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: