Nvidia підготувала для Китаю три нові прискорювачі, які відповідають експортним правилам США

Внаслідок нещодавнього посилення експортних обмежень США компанія Nvidia більше не може постачати до Китаю прискорювачі A800 та H800, розроблені спеціально для цього ринку. На додаток до списку експортного контролю через високу обчислювальну потужність потрапила навіть ігрова відеокарта GeForce RTX 4090, що відразу позначилося на її ціні в китайських магазинах.

Nvidia

Попри всі труднощі Nvidia не має наміру просто так відмовлятися від ринку, який забезпечує їй багатомільярдний виторг. Спеціально для китайських замовників компанія підготувала три нові прискорювачі. Вони повністю відповідають експортним вимогам Сполучених Штатів та можуть безперешкодно поставлятися до Китаю.

Nvidia

Найближчим часом «зелені» випустять моделі H20, L20 та L2, основні параметри яких наведені у таблиці. Якщо порівнювати з прискорювачами Nvidia для інших ринків, то навіть топовий H20 у рази слабший за H100 за обчислювальною потужністю, але саме завдяки цьому він не порушує обмеження США. Компанія вже підготувала зразки нових прискорювачів та розраховує запустити масове виробництво наступного місяця.

Nvidia

Джерела:
ComputerBase
SemiAnalysis

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 09.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: