Humane представила компактний гаджет AI Pin, який може замінити смартфон

Відбулася офіційна презентація нового революційного пристрою AI Pin від компанії Humane. Це маленький компактний пристрій з ШІ, який здатний замінити смартфон. Він виконаний у вигляді невеликого квадратного аксесуара для одягу. Взаємодія з гаджетом здійснюється за допомогою голосу, жестів та невеликого проєктора.

AI Pin оснащений процесором Snapdragon. У пристрої є камера, проєктор та різні сенсори. Важить гаджет 34 грами, акумулятор додає ще 20 грамів. Вбудована камера робить 13-мегапіксельні фотографії, а після оновлення програмного забезпечення зніматиме і відео. Сам девайс вимагає дотику для активації та спілкування з ним.

Humane намагається реалізувати в AI Pin новий спосіб комунікації з гаджетами, прибравши все інтерфейсне сміття. Він не має екрана, налаштувань або облікових записів. Основна ідея полягає в тому, що ви можете просто поговорити з AI Pin. Досить торкнутися його, сказати, що ви хочете зробити або дізнатися, і це станеться автоматично. Основне завдання AI Pin — підключатися до моделей штучного інтелекту за допомогою програмного забезпечення AI Mic. Серед них безумовно знаходиться ChatGPT, але це одна з опцій.

Операційна система Cosmos призначена для автоматичного перенаправлення запитів до потрібних інструментів. Основні функції пристрою вже демонструвалися раніше співзасновником Humane Імраном Чаудхрі — це голосові повідомлення, дзвінки, переклад у реальному часі, отримання інформації про їжу, якщо її піднести до камери. Але функцій та можливостей в AI Pin буде більше. Творці планують надати можливість стороннім розробникам створювати свої програми та інструменти.

Попередні замовлення на AI Pin стартують з 16 листопада, а постачання розпочнеться у 2024 році. Вартість пристрою становитиме 699 доларів США. Також є щомісячна плата у 24 долари для підключення до оператора мобільного зв'язку T-Mobile.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 10.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: