Наступне покоління Steam Deck вийде не раніше ніж за два-три роки

Під час підготовки оглядів Steam Deck OLED закордонні колеги не пропустили можливості поцікавитися у Valve щодо термінів виходу наступного покоління ігрової системи. Як розповіли представники компанії, Steam Deck 2 доведеться почекати ще два-три роки. Valve вважає, що повне оновлення платформи матиме сенс тільки тоді, коли відбудеться стрибок продуктивності, який виправдовує випуск нового продукту. Проте роботи у цьому напрямі вже ведуться.

Steam Deck
Оригінальна Steam Deck

«Я не знаю. Це займе деякий час. Я гадаю, навіть досить багато часу. У нас немає якоїсь певної дати. Я думаю, ми зачекаємо, поки з'являться технології, які нам будуть цікаві, та поки команда справді захоче зробити цей стрибок. Ми дуже, дуже, дуже пишаємось цією версією Steam Deck. Це те, що нам найбільше до вподоби, і ми вважаємо, що клієнти також будуть задоволені», — розповідає Джей Шоу (Jay Shaw), один із творців Steam Deck, відповідаючи на запитання видання IGN.

Представлена напередодні Steam Deck OLED забезпечує практично ту ж продуктивність, що й оригінальна модель. При її підготовці Valve ставила за мету усунути ряд недоробок та покращити деякі характеристики пристрою, зокрема якість дисплея та час автономної роботи. Апаратна платформа, за винятком переходу SoC з 7-нм на 6-нм техпроцес та невеликого розгону ОЗП, залишилася без змін.

Джерела:
IGN
Gamers Nexus
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 10.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: