Micron запустить масове виробництво пам'яті GDDR7 у наступному році

Micron Technology днями розкрила плани щодо розвитку асортименту мікросхем пам'яті. Зокрема, приблизно в середині 2024-го компанія планує запустити серійне виробництво 16- та 24-гігабітних чипів GDDR7 зі швидкістю обміну інформацією 32 Гбіт/с на контакт. Раніше Micron оголосила, що для випуску цих мікросхем використовуватиметься передовий техпроцес 1β (1-beta) на основі глибокої ультрафіолетової літографії, а їхня офіційна презентація відбудеться в першій половині наступного року.

Micron

Однією з основних сфер застосування мікросхем GDDR7 стануть ігрові відеокарти. За попередньою інформацією, AMD та Nvidia представлять нові покоління наприкінці 2024 або на початку 2025 року, тобто у Micron для них буде готова нова високошвидкісна пам'ять. Орієнтовно у 2026 році чипмейкер запустить виробництво мікросхем GDDR7 об'ємом понад 24 Гбіт та швидкістю 36 Гбіт/с.

Micron

На тлі буму нейромереж та високого попиту на прискорювачі штучного інтелекту Micron активно працює над багатошаровою пам'яттю HBM. Найближчим часом вона буде зайнята покращенням характеристик мікросхем HBM3E, а у 2025 році розраховує почати випуск нового покоління чипів. З переходом на стандарт HBM4 місткість одного стека пам'яті зросте до 36-48 Гбайт, а пропускна здатність перевищить позначку 1,5 Тбайт/с.

Джерело:
ExtremeTech

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 11.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: