OneXGPU випустить першу у світі зовнішню відеокарту із вбудованим SSD

Компанія One Netbook, що випускає портативні консолі OneXPlayer, представила незвичайний зовнішній пристрій. Це графічний прискорювач та твердотілий накопичувач M.2 у рамках єдиного компактного пристрою OneXGPU, який можна підключати до ноутбука чи консолі. Ідея такого аксесуара лежить на поверхні, але саме OneXGPU вирішила реалізувати її першою.

Усередині OneXGPU знаходиться відеокарта Radeon RX 7600M XT, яка охолоджується кулером із випарною камерою та одним вентилятором. У спеціальному відсіку є місце для встановлення накопичувача формату M.2 2280, але швидкість обмежена інтерфейсом PCIe 2.0.

Підключається такий девайс до ПК через порт OCuLink або через Type-C, який використовує конфігурацію USB4 зі швидкістю 40 Гбіт/с. Також OneXGPU оснащений додатковими інтерфейсами — це порт Ethernet, два HDMI, два DisplayPort і два USB Type A.

OneXGPU може стати ідеальним аксесуаром для компактних систем як додатковий прискорювач і хаб. Вартість новинки поки що не озвучена, і навіть замовити OneXGPU ще не можна. Поки що проєкт запущено на краудфандинговому майданчику Indiegogo.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 15.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: