Опубліковано огляди нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper

Сьогодні компанія AMD дозволила публікацію оглядів процесорів Ryzen Threadripper на базі архітектури Zen 4. Офіційні продажі нового покоління CPU та відповідних материнських плат розпочнуться вже завтра, а поки що пропонуємо ознайомитися з результатами тестів новинок від закордонних колег.

Ryzen Threadripper

До нового покоління AMD Ryzen Threadripper увійшли дві окремі лінійки: Ryzen Threadripper 7000 та Ryzen Threadripper PRO 7000. Перша представлена процесорами з 24-64 ядрами, 4-канальним контролером DDR5-5200 та  48 лініями PCI Express 5.0, а друга — моделями з 12-96 ядрами Zen 4, 8-канальною DDR5-5200 й 128 лініями PCI-E 5.0. В обох випадках є підтримка оверклокінгу та використовується сокет sTR5. Для нових CPU знадобиться материнська плата із набором логіки AMD TRX50 або WRX90.

Ryzen Threadripper

Завдяки переходу на мікроархітектуру Zen 4 та оперативну пам'ять DDR5 компанія AMD зміцнила свої позиції у сегменті high-end систем та робочих станцій. У багатопотокових завданнях новим Ryzen Threadripper просто немає рівних, що не дивно, враховуючи кількість ядер. В той самий час для ігор, як показали тести, все ж таки краще придбати топовий процесор для масової платформи Intel/AMD.

Ryzen ThreadripperRyzen Threadripper

Ryzen ThreadripperRyzen Threadripper

Більше інформації про продуктивність нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper доступно за посиланнями: Guru3D, Phoronix, ComputerBase, AnandTech й TechSpot.

Ryzen ThreadripperRyzen Threadripper

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 20.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: