ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 з автографом Хуанга продана за 16 тисяч доларів

Компанія ASUS продала через аукціон флагманську відеокарту ROG Matrix GeForce RTX 4090. Сам виробник оцінив цю топову оверклокерську версію GeForce RTX 4090 у 3,2 тисячі доларів, але виявилося, що це не межа. У вересні компанія запустила благодійний аукціон, на який виставила ROG Matrix GeForce RTX 4090 з автографом голови Nvidia Дженсена Хуанга. Цю відеокарту придбав оверклокер Роман Хартунг, відомий під псевдонімом Der8auer. Усі кошти з продажу пішли до благодійної організації Make-a-Wish International, яка допомагає виконувати бажання дітей з критичними захворюваннями.

«Я довгий час колекціонував карти Matrix, тому дуже радий додати у свою колекцію цю особливу ROG Matrix 4090», — сказав Der8auer. Зазначимо, що раніше за допомогою ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 було встановлено рекорд частоти GPU. Можливо, Der8auer незабаром теж порадує якимись рекордами.

Щодо самої відеокарти, то ASUS ROG Matrix оснащена рідинною системою охолодження з 360-мм радіатором. У водоблока велика контактна мідна пластина, яка відводить тепло від GPU, пам'яті та всіх важливих елементів. Відеокарта виконана на якісній PCB із посиленим живленням. Частота GPU Boost Clock підвищена до 2700 МГц.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 22.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: