У Китаї налагодили виробництво двослотових GeForce RTX 4090. Для цього розбирають готові відеокарти

Великі китайські компанії не шкодують грошей на прискорювачі обчислень Nvidia, які використовуються для створення систем на базі штучного інтелекту. Однак на тлі посилення експортних обмежень США купити їх стає все складніше. Тому компанії звернули увагу на інші продукти «зелених», зокрема ігрову відеокарту GeForce RTX 4090.

GeForce RTX 4090

Формально GeForce RTX 4090 теж входить до переліку продуктів, заборонених до постачання до Піднебесної. Однак перед початком дії заборони до Китаю було відвантажено величезні партії ігрового флагмана Nvidia. Завдяки великій обчислювальній потужності він непогано справляється із завданнями, пов'язаними з нейромережами, наприклад, запуском великих мовних моделей. Щоправда, 3-/4-слотові системи охолодження складно назвати рішенням для серверів.

GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090

Щоб компанія мала можливість «нафарширувати» свої сервери відеокартами GeForce RTX 4090 в Китаї було організовано виробництво двослотових модифікацій. Мабуть, найцікавішою особливістю цього конвеєра є джерело GPU та пам'яті. Графічний процесор Nvidia AD102 та мікросхеми GDDR6X знімаються з готових відеокарт GeForce RTX 4090! Вони потім розпаюються на відносно невеликій друкованій платі, яку доповнює «турбіна».

GeForce RTX 4090GeForce RTX 4090

Системи охолодження та плати без GPU та пам'яті вже можна зустріти на місцевих торгових майданчиках, де вони часто продаються менш ніж за $50. Ну а двослотові GeForce RTX 4090 після ретельної перевірки відправляються замовникам.

GeForce RTX 4090

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Всі новини за 24.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: