Минулого кварталу Nvidia продала майже півмільйона ШІ-прискорювачів

Минулий квартал корпорація Nvidia завершила з рекордним показником виторгу — 18,1 мільярда доларів. Це втричі більше результатів аналогічного періоду 2022-го та, наприклад, краще показників Intel за третій квартал ($14,2 млрд). Навіть голова TSMC визнає, що за підсумками поточного року Nvidia стане найбільшою напівпровідниковою компанією.

Хуанг

Близько 80% сукупного виторгу Nvidia в минулому кварталі забезпечив підрозділ, що займається продуктами для дата-центрів. За підрахунками аналітичної фірми Omdia, у третьому кварталі «зелені» відвантажили майже півмільйона прискорювачів A100 та H100. Попит настільки величезний, що термін постачання серверів на базі H100 зріс з 36 до 52 тижнів, тобто клієнти готові чекати цілий рік.

Головними замовниками прискорювачів обчислень Nvidia є ІТ-гіганти. Багато хто з них розробляють власні ШІ-чіпи, ну а поки що їм доводиться замовляти їх у «зеленої» компанії. Зокрема, Meta та Microsoft за підсумками року придбали близько 150 тисяч прискорювачів H100.

Nvidia

У поточному кварталі, за прогнозами Omdia, поставки прискорювачів Nvidia перевищать півмільйона пристроїв. З оптимізмом на цей ринок дивиться й керівництво компанії, прогнозуючи зростання квартального виторгу до 20 мільярдів доларів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 28.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: